Wolfmark - vår tanke!

 

Bild föreställande: IMG 3414

Wolfmark avlar i första hand för oss själva och med hundar som vi tycker kan bidra med något i den nuvarande populationen. Vi vill inte producera flera kullar per år utan vi har då och då en kull när kombinationen är rätt, vi är en kennel på hobbynivå. Vi strävar efter att alla hundar i avel är hälsotestade både på ögon och höfter, det får inte förglömmas att hundarna skall även vara mentalt stabila med trevliga och tillgängliga temperament. Hundarna skall fungera socialt både i en vanlig familj och ute i stora världen. Vi avlar för att följa den riktiga SIberian Husky standarden, med goda polara egenskaper, rätt storlek och rörelse schema, vi undviker stressade och hetsiga hundar i aveln.

Wolfmark hundar har med stor framgång visats på utställning och vunnit många hedervärda meriter, BIS i flera länder, BIS på Special, uppfödargrupperna har flertalet gånger stått som BIS i finalringen, Championattitlar i flera länder osv, trots alla framgångar är utställning en liten del i våra och våra valpköpares liv, hundarna tränar eller tävlar både i lydnad, agility, viltspår och drag. Vi anser att en hund ska inte bara brukas till enbart utställning, drag eller vad det nu kan vara, vi ska även kunna leva och trivas MED hundarna dagligen.

Ibland söker vi permanenta hem med trygga förhållanden, där hunden kan få en god livskvalité, oavsett vad de sen kanske presterar, man väljer inte bort sina barn för att man valde"fel". Vi undviker att sälja hundar till de som i första hand vill enbart avla på en ev valp, i de fall det skulle ske har vi haft lång kontakt och delar "vision", vi vill alltid vara delaktiga i det fortsatta arbetet.Vi strävar alltid efter att ha en god kontakt med valpköpare för att ge råd och kunna följa med i utvecklingen, därför är det viktigt att vi får en bra kontakt, innan en valp flyttar ifrån oss.

Siberian huskyn är en väldigt social och glad ras, liten eller saknar helt vaktinsktinkt. Den ska vara lugn i sinnet och inte slösa energi på onödigheter, spara energi till när det behövs. Vi avlar på hundar som har det öppna och rätta sinnelaget, de ska fungera som innehund lika gärna som delvis utehund. Däremot säljer vi inte hundar som enbart hundgårdshundar. Våra valpar är socialiserade och bor inomhus med oss, när det är vuxna har de stora hundhagar som de är ute i under dagtid och kommer in under kvällen. Vi aktivera hundarna på många olika sätt, både mentalt och fysiskt, vi gör saker som vi alla tycker är roligt. Det viktigaste är att hundarna får vara MED i alla sysslor, det skapar en världsvan och stabil hund.

Vi följer den ursprungliga Amerikanska och FCI godkända standarden.

Vill ni veta mer eller är intresserade av en hund från Wolfmark kan ni kontakta oss på : mats@wolfmark.se